banner 01

Friesland

 


Op 22 november van dit jaar vinden in de Friese gemeenten Leeuwarden, Sud West Fryslan en de Waadhoeke vervroegde gemeenteraadsverkiezingen plaats i.v.m. een gemeentelijke herindeling. Voor de andere gemeenten zullen de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden in maart 2018.
Op basis van de uitslag van de  Tweede Kamerverkiezingen en het aantal (actieve) leden in de genoemde gemeenten heeft het bestuur van 50PLUS Friesland onlangs besloten om in 2017 in de (nieuwe) gemeente Leeuwarden mee te gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

In Leeuwarden is een werkgroep actief bezig met de voorbereidingen, die in dit stadium vooral bestaan uit het schrijven van een concept-verkiezingsprogramma en het vorm geven van de campagne. Maar belangrijker nog is dat we op zoek zijn naar mensen die actief mee willen werken aan de verkiezingscampagne en/of zich mogelijk zelf kandidaat willen stellen. Als u als inwoner van de gemeenten Leeuwarden, Leeuwarderadeel en Littenseradeel, belangstelling heeft voor de gemeentepolitiek, beschikt over bepaalde deskundigheden en een netwerk van contacten, en er zijn zaken die u aan het hart gaan en waar u namens 50PLUS graag een bijdrage aan levert, neem dan contact met ons op. Als een politieke partij die voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn wij gebaat bij een sterk kader en aansprekende kandidaten die op de kieslijst willen! Met name vragen wij vrouwen en leden uit de omringende dorpen om te reageren, omdat wij diversiteit willen en de belangen van omringende dorpen niet willen laten ondersneeuwen in een 'Groot Leeuwarden'.

U kunt voor een oriënterend gesprek contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 06-33141655. Wij kijken uit naar uw bericht.