banner 01

Friesland

50PLUS gaat eensgezind campagne voeren tot 15 maart

In het nieuws van vandaag en morgen zal het breed uitgemeten worden: de tik die 50PLUS krijgt in de laatste peiling van Maurice de Hond. Nadat Henk Krol afgelopen dinsdag al direct een rectificatie had laten uitgaan op een tv-uitspraak van hem bleven politici en vijandige media toch de eerdere uitspraak herhalen. Dat heeft effect gehad in de peiling, maar dat is niet het laatste woord.

Om te beginnen zijn er media die rondbellen binnen onze partij om te proberen verdeeldheid te signaleren. Daar moeten we niet intrappen. Het is nu zaak de komende twee weken te laten zien dat 50PLUS eensgezind terug vecht met het uitstekende verkiezingsprogramma.

Wij zijn de partij die het indexeren van de pensioenen direct mogelijk wil maken, wij willen een welvaartsvast pensioen op 65 jaar. Wij roepen de kiezers op hierover hun oordeel te geven.

Ook lijsttrekker Hen Krol ligt behoorlijk onder vuur. Op zo’n moment verdient hij onze 100% steun. Laten we niet vergeten dat Henk Krol na jarenlang keihard werken in de Tweede Kamer in zijn eentje er voor gezorgd heeft dat we op 15 maart een veelvoud aan zetels gaan binnenhalen.

Als het even tegenzit leert men zijn vrienden kennen. Laten we als 50PLUS eensgezind de strijd voeren om de in de peiling verloren zetels terug te halen. Het kan en het moet. Trouwens Henk liet gisteravond in Nieuwsuur zien hoe overtuigend hij de aanvallen kan pareren. Het was grote klasse en een eerste inzet naar herstel.

Hoewel we veel minder geld hebben dan de grote partijen kunnen we door een zuinig beleid vanaf komende maandag zowel op radio als tv meedoen met de STER-spotjes. We doen dat nadrukkelijk op een aanvallende manier.

Het eerste tv-spotje is maandag te zien omstreeks 17.50 uur op NPO1. Op de radio zijn we dan al enkele keren geweest.

Op de regionale zenders komen we zowel op radio als tv vanaf komende woensdag. Het campagnebereik over 14 dagen is hier wat tv betreft 2,3 miljoen mensen ouder dan 18 jaar en daarvan zijn er 1.8 miljoen ouder dan 50 jaar.

De spotjes worden op weg naar 15 maart vaker uitgezonden.

Vlak voor 15 maart komt 50PLUS ook met dagbladadvertenties.

Kortom, we gaan terugvechten. Daar is eensgezindheid voor nodig. 15 maart moet een 50PLUS-succes worden.

Jan Nagel

voorzitter 50PLUS50PLUS tekening Harry Breugom