banner 01

Friesland

We leven in een tijd waarin de normen en waarden verglijden. Waarin we zien dat zelfs de man die – zo vonden wij - de machtigste positie van de westerse wereld bekleedt regeert by tweet en by decrete. En alles wat hem niet zint fake noemt. Ook in ons land is zo’n tendens.

Wie de afgelopen jaren de politiek volgt zit soms met gekromde tenen. Is dat de manier waarop mensen fatsoenlijk met elkaar om gaan? ‘Ach, hoort er bij; politiek is ook een soort theater’. Mag zo zijn. Toch niet leuk om te zien.

Er is ook een tegenbeweging. Via de site ‘Wij zijn Nederland’ roepen een aantal medelanders ons op om weer wat meer beschaafd met elkaar om te gaan. Mooi. Maar het begint in het klein.

Als kandidaat kamerlid van 50 Plus (de jongste partij in het parlement!) zijn we nog niet zo gewend om campagne te voeren. Plakken van verkiezingsposters is dus ook iets nieuws. Dan krijg je van de gemeente Súdwest Fryslân regels over hoe je met de borden voor de verkiezingsposters om moet gaan. Per poster maximaal 42 bij 60 cm. En niet over de posters van een ander heen. Daar houd je je als ‘jonge’ plakker aan want je respecteert de anderen.

Het is dan vreemd om te zien dat de SP de borden als eerste beplakt met drie hele grote posters. Niet verboden om meer dan één poster te plakken. Maar wel zodanig dat er straks van de 27 overige partijen wellicht zijn die geen plek meer hebben. Want je poster over een andere plakken mag niet. En het formaat poster dat de SP op plakt mag in ieder geval niet. Geen fairplay dus.

Daarom een oproep aan SP en alle andere partijen. Laten we bij het posters plakken al beginnen met te laten zien dat – hoewel we misschien verschillen in standpunten – we elkaar wel respecteren. ‘Waar maak je je druk om?’ hoor ik al zeggen. Tja… Maar iedere glijdende schaal is ooit ergens begonnen met hellen.

Rob Goedhart
Kandidaat Kamerlid 50 Plus.


zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ