banner 01

Friesland

Op de 11e plaats van de verkiezingslijst staat Theun Wiersma(58) uit Drachten. Hij is lid van het Hoofdbestuur van 50PLUS en hij werkt bij it Fryske Gea, de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Friesland.

Theun Wiersma

Op plaats 37 - 39 staat Rob Goedhart. Leeftijd 60 jaar, woont in Koudum en is getrouwd. Hij Is pensioendeskundige. Ervaart als werkloze het niet meer kunnen krijgen van een betaalde baan. Kent de uitdagingen van een ZZP-er en zet zich via St Geldbelangen in voor het belang van de burger t.o.v. de financiële sector.

Goedhart klein

Willem Terpstra (75) uit Bolsward staat eveneens op plaats 37 - 39. Hij is lid van het afdelingsbestuur van 50PLUS Fryslan, en was meer dan 25 jaar gezagvoerder op de koopvaardij.

Foto-Wim

Dick de Vries (51) staat op plaats 40 van de lijst. Hij is fractiemedewerker van de provinciale fractie van 50PLUS Fryslan, en werkte eerder als manager van het landelijke parijbureau. en was medewerker bij diverse gemeenten. Hij woont in Stavoren.

Dick-de-Vries

Harry Lamberts (64) uit Leeuwarden staat op plaats 46. Hij is voorzitter van het afdelingsbestuur van 50PLUS Fryslan. Als hoofd van de voedselbank in Leeuwarden wordt hij bijna dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van de kabinetsbezuinigingen. 

Harry Lamberts